GHM Meettechniek BV, voorheen Honsberg BV, introduceert een
nieuwe materiaalvochtigheidsmeter van het type GMK 100.

Bij het Duitse Greisinger Elektronic GmbH, wat een van de productie-
centra van de GHM Messtechnik-groep is, heeft men dit instrument
ontwikkeld en wordt het ook geproduceerd. Daar fabriceert men al meer dan 25 jaar handmeetinstrumenten maar ook dataloggers, temperatuursensoren en aanwijsinstrumenten.

Dit nieuwe instrument bepaalt volgens het capacitieve meetprincipe het vochtgehalte in vaste stoffen als hout, steen, beton, gips en andere, cementachtige, materialen. Om te meten hoeft men de meter slechts met de achterzijde tegen het te meten oppervlak aan te houden waardoor het materiaal niet beschadigd.
 
Met behulp van een ingebouwde keuzetabel kan men het materiaal selecteren en op de display direct het vochtpercentage of het watergehalte aflezen. Daarbij heeft men de keuze te meten tot een diepte van 10 of 25 mm onder de oppervlakte, dit heeft als voordeel dat men bijvoorbeeld de voortgang van het droogproces kan volgen.

Niet alleen de aanwijzing is tijdens gebruik verlicht maar ook het vochtgehalte wordt akoestisch, middels een zoemertje, weergegeven. Hierdoor kan ook in schemerige of donkere ruimten worden gemeten, wat bijvoorbeeld tijdens de bouw van woningen kan voorkomen. Natuurlijk beschikt dit handmeetinstrument over een hold- en een automatische uitschakelfunctie.

Dit compacte instrument (afmetingen 110x67x30 mm) met een eenvoudige bediening (3 toetsen en 1 keuzeschakelaar) is bij uitstek geschikt om vochtgehalte in bouwmaterialen, in vloeren en wanden, te bepalen. Daarom is het een onmisbaar stuk gereedschap voor woningcorporaties, parket- en laminaatleggers, schilders en stukadoors.
Een nieuwe naam,
             jarenlange ervaring !!
GHM Meettechniek BV
Postbus 74
3755 ZH EEMNES
Tel: 035-5380540
Fax: 035-5380541
Email: info@ghm-nl.com
K.v.K.: 31041117
Home
GHM Internationaal
Contact
Nieuws
Valco
Simex
Key Instruments
Madison Company
Vertegenwoordigingen
Greisinger Electronic
Honsberg Instruments
Martens Elektronik
Imtron Messtechnik
GHM Productiecentra
Persbericht
Persbericht
Op deze pagina treft u informatie over onlangs ge´ntroduceerde instrumenten van de GHM Messtechnik productiecentra of een van de andere fabrieken waar wij uw partner voor zijn.
ghm4004005.jpg ghm4004004.jpg
                                     Materiaalvochtigheidsmeter

verlicht display en akoestische weergave van het vochtgehalte.
ghm4004001.jpg
Download datablad